Οι στόχοι των… 5 λεπτών!

Looking for a change? We ‘ve got your back!

Ανάψαμε τα φώτα, αγκαλιάσαμε τους δικούς μας ανθρώπους και τσουγκρίσαμε τα ποτήρια μας. Κάπως έτσι υποδεχτήκαμε, λίγο πολύ, όλοι τη νέα αυτή χρονιά! Μπαίνουμε λοιπόν σε μία καινούργια δεκαετία. Νέος χρόνος ίσον νέοι στόχοι και όνειρα, και νομίζω είμαστε όλοι έτοιμοι να γράψουμε τις σελίδες αυτού του βιβλίου που λέγεται 2020!

Κατά καιρούς, πολλοί από εμάς, διαβάζουμε inspirational quotes και κείμενα θέλοντας να βρούμε μία μαγική λέξη, ένα κίνητρο για ένα νέο ξεκίνημα. Αρχικά, προσπαθούμε να εφαρμόσουμε αυτά που μαθαίνουμε βάζοντας μεγάλους στόχους και φτιάχνοντας το λεγόμενο πλάνο ζωής. Που καταλήγουμε όμως; Σχεδόν πάντα βλέπουμε τον εαυτό μας να μην μπορεί να δεχτεί τις αλλαγές και δυσκολευόμαστε να συνδυάσουμε την καθημερινότητα με τους στόχους που θέλουμε να πετύχουμε. Σίγουρα κάτι τέτοιο δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά!

Οι γνωστοί μου με φωνάζουν Planner Geek και, όπως το μαρτυρά η λέξη, είμαι σχεδόν καταναγκαστική με την οργάνωση και την διαχείριση του χρόνου. Αυτό είναι καλό και κακό καθώς πάντα έχω ένα πρόγραμμα, αλλά συνήθως δεν μπορώ να απολαύσω προσωπικές στιγμές χωρίς το άγχος του να τα προλάβω όλα. Είμαι σίγουρη ότι και εσείς το έχετε ζήσει προσπαθώντας να προσαρμοστείτε στους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας.

Personal Journal

Ενόψει της νέας χρονιάς, έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι θα αρχίσω να βάζω πίσω μου το άγχος και την αγωνία, και να εφαρμόζω έξυπνες λύσεις που θα μου προσφέρουν ισορροπία και ηρεμία! Μετά από αρκετή έρευνα κατέληξα σε ένα ωραίο και δημιουργικό τρόπο για να ξεκινήσω. Αρκετοί μπορεί και να έχετε ακούσει το λεγόμενο «The five minute journal». Πρόκειται για ένα ημερολόγιο στο οποίο κάθε μέρα, για μόλις πέντε λεπτά, μπορείς να γράψεις τις σκέψεις και τους στόχους σου. Είναι εύκολο και γρήγορο να φτιαχτεί! Tο νέο, προσωπικό σας ημερολόγιο. Αυτό θα αναπτύξει την φαντασία και την δημιουργικότητά σας, καθώς και την όρεξή σας για γράψιμο. Πάρτε στυλό, χαρτί και ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

«Είμαι ευγνώμων για…»

Σε αυτή την ενότητα μπορείτε να ξεκινήσετε να γράφετε για πράγματα που σας δίνουν χαρά και αισιοδοξία. Με αυτό τον τρόπο η σκέψη σας θα οργανωθεί και θα διαπιστώσετε ότι, πολλές φορές, έχουμε περισσότερα πράγματα απ’ όσο νομίζουμε. Don’t write your favorite foods, η λίστα δεν θα τελειώσει ποτέ!

«Τι θα έκανε αυτή τη μέρα ξεχωριστή;»

Εδώ μπορείτε να βάλετε μερικές ιδέες για να κάνετε την κάθε μέρα σας καλύτερη. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να πάτε μία βόλτα ή να ξεκινήσετε να διαβάζετε το βιβλίο που σας έκαναν δώρο τα Χριστούγεννα. Έτσι θα κατακτάτε, φορά τη φορά, μικρούς και εύκολους στόχους!

«Καθημερινή επιβεβαίωση. Εγώ είμαι…»

 Λίγο την προσοχή σας! Δεν πρόκειται για μία εγωιστική ενότητα, αλλά για το σημείο στο οποίο θα εκφράζεται τα συναισθήματα που βιώσατε μέσα στην ημέρα σας. Δείτε το σαν ψυχοθεραπευτικό εργαλείο. Η καταγραφή των συναισθημάτων πάντα βοηθάει για να αντιμετωπίσουμε τυχόν δυσκολίες αλλά και για να αποδεχτούμε τις επιτυχίες μας!

●   «3 υπέροχα πράγματα που συνέβησαν σήμερα»

Με αυτή την ενότητα θα αρχίσετε να βλέπετε τα θετικά γεγονότα που συμβαίνουν στη ζωή σας. Μέρα με τη μέρα θα συνειδητοποιείτε ότι τα όμορφα πράγματα έρχονται μέσα από μικρές στιγμές!

●  «Πώς θα μπορούσα να είχα κάνει αυτή  τη μέρα ακόμα καλύτερη;»

Ο αγαπημένος μου αναστοχασμός! Για να σας βοηθήσω, μέσα από αυτή την ερώτηση, θα πρέπει να δούμε τι θα αλλάζαμε μέσα στη μέρα μας. Μήπως έπρεπε να σηκωθούμε λίγο νωρίτερα; Άραγε δώσαμε μία αγκαλιά στους αγαπημένους μας; Γράψτε με ηρεμία και κριτική σκέψη τις αλλαγές που θα κάνατε χωρίς όμως να υποβαθμίζεται τον εαυτό σας και τους γύρω σας!

Happy New Year

Κάπου εδώ ολοκληρώνεται το προσωπικό σας ημερολόγιο. Μπορείτε φυσικά αν δεν σας αρέσει να γράφετε, να κολλάτε φωτογραφίες και να ζωγραφίζετε. Ό,τι σας εκφράζει περισσότερο. Στην αρχή θα είναι δύσκολο, αλλά πραγματικά ο χρόνος που θα ξοδέψετε για να γράψετε τις παραπάνω ενότητες είναι ελάχιστος.

Προσπαθήστε να βάζετε μικρούς καθημερινούς στόχους και μέσα από αυτούς, θα μπορέσετε να κατακτήσετε τα μεγαλύτερα όνειρα που έχετε. Ένα μικρό μυστικό; Τη φετινή χρονιά πιστέψτε λίγο παραπάνω στον εαυτό σας, αγαπήστε τον και φροντίστε τον όπως του αξίζει. Αυτό θα σας φέρει ένα βήμα πιο κοντά σε αυτό που επιθυμείτε!

Από την αρθρογράφο σας και όλη την ομάδα του TEDxAUAthens, Kαλή Xρονιά σε όλους!

         #TEDxAUAthens #HappyNewYear

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *