5+1 reasons to start packing!

Καλοκαίρι ή χειμώνα. Ελλάδα ή εξωτερικό.

Τι είναι ωραιότερο από τα ταξίδια;

Ανακαλύπτεις ένα νέο μέρος, βλέπεις καινούρια πράγματα και όλο αυτό με mood διακοπών!

Δεν σε έπεισα; Δες αναλυτικά 5+1 ακόμη λόγους!

  • Η τοποθεσία. Ζεις σε μια μικρή κουκίδα του χάρτη. Δεν έχεις την περιέργεια να δεις πως είναι κάποιο άλλο μέρος; Είμαστε στο 2019, είναι πλέον πολύ εύκολο να κανονίσεις να πας ένα ταξίδι οπουδήποτε επιθυμείς, και να γνωρίσεις νέους τόπους!
  • Οι άνθρωποι.Ως τουρίστας, παρατηρώντας τους locals καταλαβαίνεις πολλά! Για τις συνήθειες, την κουλτούρα και για την καθημερινότητα τους. Έχεις την ευκαιρία να δεις πόσο μοιάζεις ή διαφέρεις από αυτούς και να αλληλεπιδράσεις μαζί τους.
Hands up, while driving a convertible.
  • Η ελευθερία. Ταξιδεύοντας είσαι πραγματικά ελεύθερος να κάνεις ότι θέλεις! Μπορείς να φτιάξεις ένα πρόγραμμα γεμάτο με μουσεία, βόλτες, ιδιαίτερα μέρη, εστιατόρια και μαγαζιά ή να μην το προσχεδιάσεις καθόλου, να «χαθείς» στην περιοχή και να την αφήσεις να σου δείξει ότι ξεχωριστό διαθέτει. Ελεύθερος από το άγχος και τους ρυθμούς της καθημερινότητας, έχεις την ευκαιρία να βγεις από το comfort zone σου, και με όλες οι επιλογές ανοιχτές, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να διαλέξεις! Μέσα από αυτό μαθαίνεις καλύτερα ακόμα και τον ίδιο σου τον εαυτό και το πώς αφουγκράζεται τις συνθήκες σε ένα νέο περιβάλλον!
  • Η παρέα (ή και μη). Το να πας ένα ταξίδι με κάποιο ή κάποια άτομα, πάει την σχέση σας σε next level. Το μέρος θα είναι πλέον για πάντα αλληλένδετο με εκείνο το ταξίδι που είχατε κάνει όλοι μαζί και θα έχετε μοναδικές αναμνήσεις! Θα θυμάστε πάντα εκείνη τη φορά που χαθήκατε, το καλύτερο και το χειρότερο φαγητό, εκείνο το υπέροχο ηλιοβασίλεμα, εκείνη τη φορά που τρέχατε να προλάβετε την πτήση, τον μικρό ή μεγάλο τσακωμό που έγινε (ω ναι συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες), ακόμη και το τραγούδι που σας είχε κολλήσει…! Από την άλλη, και σαν solo traveler, η εμπειρία θα είναι καθαρκτική! Μια τέλεια ευκαιρία να βγεις από τη ρουτίνα σου και να μείνεις μόνος με τις σκέψεις σου!
  • Όσα θα φέρεις πίσω μαζί σου. Όχι δεν εννοώ τα ψώνια και τα δώρα… Εννοώ τις εικόνες με τις οποίες θα έχεις γεμίσει. Τις νέες εμπειρίες που θα σε έχουν έστω και λίγο αλλάξει, είτε έχοντας διευρύνει τους ορίζοντες σου είτε κάνοντας σε πιο ευπροσάρμοστο, αλλά και τις νέες γνώσεις που θα έχεις αποκομίσει.

+ 1. το Pre-game. σχεδόν όσο αξίζει το ταξίδι το ίδιο, αξίζει και η προετοιμασία! Όλη η διαδικασία του σχεδιασμού ενός ταξιδιού, από την αναζήτηση προορισμού, εισιτηρίων και διαμονής, μέχρι το να φτιάξεις βαλίτσες, είναι κάτι που θα φτιάξει την διάθεση σου και θα σε βάλει στο mood! Ταυτόχρονα, Google is your friend,  και θα περάσεις ώρες ψάχνοντας τα πιο αξιοπρόσεκτα σημεία για να επισκεφτείς, τα μαγαζιά και τις περιοχές που θα γνωρίσεις και πριν το σκεφτείς, θα ξεκινήσεις να μετράς αντίστροφα!!

Τι περιμένεις;

Βρες τον επόμενο προορισμό, την παρέα και…

Bon voyage!

  • Alexandra Koutsoukou

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *