It’s the most wonderful time of the year!

Παραμονή Χριστουγέννων!

Μια γιορτή που όλοι την περιμένουν για να έρθουν πιο κοντά με τους αγαπημένους τους. Σίγουρα έχεις παρατηρήσει πως αυτές τις μέρες επικρατεί, σε κάθε γωνιά της πόλης, το Χριστουγεννιάτικο πνεύμα και η ατμόσφαιρα κατακλύζεται από χαρά και θετική ενέργεια. Το λεγόμενο και “Christmas Spirit”! Οι περισσότεροι το έχουμε συνδυάσει με τα παιδικά μας χρόνια, γεμάτα από δώρα, ατελείωτες σειρές με φωτάκια, χριστουγεννιάτικες λιχουδιές και γενναιοδωρία!

Η ομάδα του TEDxAUAthens είχε την ευκαιρία να γιορτάσει τα φετινά Χριστούγεννα με το δικό της ξεχωριστό τρόπο. Σίγουρα έχεις ακούσει και εσύ για τον Secret Santa! Πρόκειται για μία παράδοση στην οποία γίνεται ανταλλαγή δώρων ανάμεσα στα μέλη μιας ομάδας. Το challenge αυτού του παιχνιδιού όμως είναι η ταυτότητα του κάθε δωρητή να παραμείνει μυστική.

Όλοι είχαμε την ευκαιρία να γίνουμε Secret Santa’s και να διαλέξουμε δώρα για τους φίλους που είχαμε επιλέξει! Τα ονόματα όλων των μελών γράφτηκαν σε χαρτάκια, «κλείστηκαν» στο κουτί τους και έπειτα, κάθε ένας από εμάς πήρε τυχαία και μυστικά, ένα όνομα. Και κάπως έτσι ξεκινήσαμε την αναζήτηση των δώρων!

Όταν έφτασε η μέρα, τα αφήσαμε μέσα σ’ ένα μεγάλο χαρτόκουτο, που ήταν ζωγραφισμένο με καρδιές και χριστουγεννιάτικες φιγούρες, από ένα μέλος της ομάδας μας. Όταν όλοι πλέον είχαν από ένα δωράκι στα χέρια τους, ξεκίνησε μία όμορφη διαδικασία. Όμως το πιο συγκινητικό απ’ όλα, ήταν τα γιορτινά και ζεστά λόγια που έγραφαν οι κάρτες ευχών!

Γέλια, συγκίνηση και ενθουσιασμός μάς κατέκλυσαν αμέσως! Αυτό ήταν που μας έφερε πιο κοντά και είχαμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε ένα ζεστό κλίμα, γεμάτο δημιουργικότητα και χαρά. Σίγουρα το να βρεις το σωστό δώρο αποτελεί μία μεγάλη πρόκληση αλλά σημασία έχει να σκεφτείς πως ακόμη και από το πιο μικρό δώρο, μπορείς να κάνεις κάποιον ευτυχισμένο!

Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή που μας φέρνει όλους πιο κοντά και το πραγματικό πνεύμα των Χριστουγέννων, εκτός των δώρων και του ενθουσιασμού, είναι η αγάπη και η ελπίδα! Το μεγαλύτερο δώρο που μπορείς να δώσεις σε κάποιον είναι να του δώσεις το κίνητρο να ελπίζει σε κάτι καλύτερο. Η αγάπη που προσφέρεις καθημερινά σε φίλους και συγγενείς είναι ανεκτίμητη και δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα άλλο δώρο. Δεν είναι το φανταχτερό περιτύλιγμα, ούτε οι αστραφτερές μπάλες και τα στολίδια. Είναι που αυτή την εποχή ο καθένας μας αρχίζει να ελπίζει περισσότερο, να συμπονάει και να αγκαλιάζει τους άλλους γύρω του με ειλικρίνεια και αγάπη!

Οι δυσκολίες των γύρω μας, ολοένα και περισσότερο, αρχίζουν να μας προβληματίζουν. Τέτοιες μέρες, σαν κάτι μέσα μας να ξυπνάει μαγικά, θέλουμε και προσπαθούμε να σταθούμε σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη και να προσφέρουμε, πρόθυμα και χωρίς αντάλλαγμα, τη βοήθειά μας. Τα Χριστούγεννα, αυτό το αίσθημα προθυμίας μετατρέπεται σε μία ζεστή αγκαλιά προς όλους τους ανθρώπους και να θυμάστε, πηγάζει πάντα από μέσα μας! Έτσι λοιπόν, όταν πίνεις τον καφέ σου το πρωί αυτής της μέρας, σκέψου τι πραγματικά θα ήθελες για τα φετινά Χριστούγεννα. Το καλύτερο δώρο που θα μπορούσες να δώσεις είναι η αγάπη προς τον διπλανό σου!

Αν σου δινόταν λοιπόν η ευκαιρία να περιγράψεις με μία λέξη το συναίσθημα που σου άφησαν τα φετινά Χριστούγεννα, ποιά θα διάλεγες;   

Από εμένα την αρθρογράφο σας, και όλη την ομάδα του TEDxAUAthens, καλά Χριστούγεννα!

#TEDxAUAthens #MerryChristmas

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *