Meet AidPlex!

Η AidPlex είναι μια νεοσύστατη startup στον τομέα της ορθοπεδικής. Αποτελεί αποτέλεσμα της προσπάθειας ανθρώπων που πίστεψαν, επένδυσαν στην ιδέα τους και πέτυχαν! Οι καινοτόμες λύσεις που προτείνουν στα πλαίσια της ορθοπεδικής που έχουν ως προϋπόθεση να είναι φιλικές, τόσο προς τον ασθενή, αλλά και το περιβάλλον, είναι σίγουρα μια ιδέα που αξίζει να διαδοθεί! Αλλά καλύτερα να μας τα πουν οι ίδιοι…

1. Αρχικά, ας γνωριστούμε! Ποιοι κρύβονται πίσω από την AidPlex;

Πίσω από την AidPlex κρύβοντοι οι Χάρης Γερεμτζές και Δημήτρης Μουστάκας, δύο τελειόφοιτοι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί που τον τελευταίο χρόνο προσπαθούν να δώσουν λύση σε ένα πρόβλημα, την θεραπεία των καταγμάτων.

2. Πώς γεννήθηκε η αρχική ιδέα; Ποιος είναι ο στόχος της start up;

Βλέπαμε συνεχώς φίλους μας με τεράστιους και βαρύς νάρθηκες και έχοντας σχεδόν φτάσει στο 2020, θεωρήσαμε ότι αυτό πρέπει να αλλάξει! Αφού γνωριστήκαμε καλά και μετά από αρκετές σκέψεις και επικοινωνία με ειδικούς του χώρου της υγείας καταλήξαμε στους νάρθηκες της AidPlex.

Ο στόχος της AidPlex είναι να παρέχει στους ασθενείς που πάσχουν από ορθοπεδικά προβλήματα καλύτερες λύσεις, βελτιώνοντας με αυτό τον τρόπο τη διαδικασία αποθεραπείας!

3. Σε ποιους απευθύνεται η AidPlex; Τι απήχηση υπάρχει ως τώρα;

Η AidPlex απευθύνεται σε γιατρούς ανοικτούς στην καινοτομία, που θέλουν να παρέχουν καθημερινά στους ασθενείς τους την καλύτερη δυνατή λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

Η απήχηση που είχε ο νάρθηκας μας ήταν μεγάλη και μας χαροποίησε ιδιαίτερα. Ήδη δύο νοσοκομεία μας πρότειναν να τεστάρουμε τους νάρθηκες μας σε ασθενείς, μετά από επιτυχημένες παρουσιάσεις στους γιατρούς, για να αποδείξουμε στον επιστημονικό κόσμο την ικανότητα του νάρθηκα μας να επουλώνει κατάγματα.

4. Πώς αποφασίσατε να ξεκινήσετε κάτι από το μηδέν; Συναντήσατε δυσκολίες και αν ναι πως τις αντιμετωπίσατε;

Στο 4ο έτος των σπουδών μας αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε ότι είχαμε κλίση στην υλοποίηση projects και στην επιχειρηματικότητα. Καθένας από εμάς ξεκίνησε κάποιο εγχείρημα που σταμάτησε για διαφορετικούς λόγους, και έπειτα ξεκινήσαμε να ασχολούμαστε με την AidPlex. Η βασική δυσκολία μας ήταν η έλλειψη μαθημάτων επιχειρηματικότητας στο Πολυτεχνείο, καθώς και η έλλειψη αντίστοιχων ερεθισμάτων στο οικοσύστημα της Ξάνθης. Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που πριν ενάμιση χρόνο μετακομίσαμε από την Ξάνθη στη Θεσσαλονίκη. Βέβαια η αντιμετώπιση των προβλημάτων που συνεχώς εμφανίζονται, βελτιώνουν τόσο τα άτομα όσο και την ομάδα!

5. Η συμμετοχή σας στο Ecocity Forum 2018 κέρδισε την πρώτη θέση. Πως ήταν αυτή η εμπειρία;

Οι διαγωνισμοί είναι μια καλή αρχή για κάποια start-up ,γιατί πέραν από κάποιο χρηματικό έπαθλο, δημιουργούνται γνωριμίες αλλά και δημοσιότητα λόγω της προβολής. Βέβαια, οι διαγωνισμοί μπορούν να αποπροσανατολίσουν μια εταιρεία στην αρχή της… Οι διαγωνισμοί απαιτούν αρκετές ώρες, ενέργεια και πολλές φορές η επιτυχία σε κάποιον απ’ αυτούς μπορεί να σου δημιουργήσει ένα αίσθημα πληρότητας και επιτυχίας. Όλα αυτά όμως πηγαίνουν πίσω την διαδικασία ανάπτυξης του προϊόντος.

6. Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το μέλλον;

Οι στόχοι που έχουμε ορίσει κυμμαίνονται σε 2 επίπεδα. Αρχικά, αντιλαμβανόμενοι την ελληνική κρίση, επιθυμούμε να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας, βοηθώντας να μειωθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα στη χώρα μας.

Επιπρόσθετα, επιθυμούμε να παρέχουμε στους ασθενέις νέες, καινοτόμες λύσεις, σεβόμενοι πάντα το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη.

7. Τι μήνυμα θα θέλατε να δώσετε σε κάποιον που σκέφτεται να δημιουργήσει μια start-up;

Το μήνυμα που θέλουμε να δώσουμε σε όποιον σκέφτεται να δημιουργήσει μια start-up είναι να ξεκινήσει σήμερα! Πολλές φορές αναβάλλουμε πράγματα που θέλουμε πολύ ή δεν τα επικοινωνούμε σε άτομα που πιθανόν να τους ενδιέφερε να ασχοληθούν με αυτά. Με αποτέλεσμα συνεχώς ωραίες ιδέες να μένουν σε τετράδια και καθημερινά να φθείρονται…

Ευχαριστούμε πολύ την ομάδα της AidPlex για την συνεργασία και ευχόμαστε να συνεχίσουν να προοδεύουν!

Για περισσότερες πληροφορίες:

Facebook: https://www.facebook.com/aidplex/

Instagram: https://www.instagram.com/aidplex/

Website: https://www.aidplex.com/

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *