TEDxAUAthens 2019 : Workshops

Λίγες μέρες πριν το δεύτερο event του TEDxAUAthens , οι ετοιμασίες συνεχίζονται πυρετωδώς! Και εμείς βρισκόμαστε εδώ για να σου ανακοινώσουμε τα workshops που μπορείς να παρακολουθήσεις εκείνη την «μεγάλη» ημέρα , στις 4 Μαΐου 2019, για να αποκτήσεις την πιο αχτύπητη TEDx εμπειρία!

*Για όλα τα workshops απαιτείται προεγγραφή. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

“Close your eyes and enjoy the walk”

Η Ελληνική Σχολή Σκύλων-Οδηγών “Λάρα”, η 1η Ελληνική σχολή αυτού του τύπου, ιδρύθηκε στις 24 Ιουλίου 2008, ως Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία. Η Σχολή εκπαιδεύει ομάδες χειριστών και σκύλων οδηγών τυφλών ακολουθώντας τα υψηλότερα διεθνή στάνταρ εκπαίδευσης, προς όφελος των χειριστών, των σκύλων και της ασφάλειάς τους, προσφέροντάς τους με αυτό το τρόπο την ευχέρεια να μπορούν να μετακινούνται με ασφάλεια σε οποιαδήποτε περιοχή επιθυμούν.

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πώς θα ήταν να εμπιστεύεσαι απόλυτα την μετακίνηση σου στον καλύτερο φίλο του ανθρώπου;

Σε αυτό το workshop θα μπορέσετε να αποκτήσετε μία ενδιαφέρουσα εμπειρία για το πως καθοδηγεί ένας Σκύλος Οδηγός τον Χειριστή του. Κλείσε τα μάτια σου και μετακινήσου μέσα από έναν λαβύρινθο εμποδίων με τη βοήθεια ενός σκύλου οδηγού και παράλληλα μαθαίνοντας πως εκπαιδεύονται οι τετράποδοι φίλοι μας  για αυτή την ηρωική δουλειά.

BY : Ελληνική Σχολή Σκύλων-Οδηγών “Λάρα”

WHERE :  Στον προαύλιο χώρο

WHEN : 17:30 – 18:15  – Last Break

   “Καλλιέργειες στη Σελήνη”

Πιστεύεις ότι ο άνθρωπος θα αποικίσει στο μέλλον την Σελήνη; Ο πλανήτης Άρης είναι τελικά τόσο μακριά;  

Η SPIN αποτελεί μία προσπάθεια νέων ανθρώπων με κοινό τους όραμα τη συνεισφορά στην ανάπτυξη του τομέα του διαστήματος. Η SPIN δημιουργήθηκε από μία ομάδα φοιτητών της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, οι οποίοι διοργάνωσαν τον πρώτο πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό διαστημικής, CanSat in Greece.

Η SPIN θα πραγματοποιήσει ένα workshop στο οποίο, αφού μοιραστεί μαζί σου τη γνώση για τις δυσκολίες και απαιτήσεις μια τέτοιας αποστολής, θα σε φέρει στη θέση να σχεδιάσεις και να παρουσιάσεις σε ομάδες μια αποστολή, που στοχεύει στην μεγαλύτερη πρόκληση αυτής της προσπάθειας, που είναι  η καλλιέργεια φυτών στο διάστημα.

BY :  SPIN SPACE INNOVATION

WHERE :  1ος όροφος ,αίθουσες workshop

WHEN : 14:45 – 16:15   – Lunch Break

   “Escape Room”

Για εσένα που ίσως δε ξέρεις, Serendipity σημαίνει ευτύχημα , ένα ευχάριστο γεγονός , μία πολύ ευνοϊκή περίπτωση ή σύμπτωση.

Στο workshop αυτό θα κληθείς να λύσεις γρίφους, να βρεις στοιχεία  και σε συνεργασία με την ομάδα σου να βρεθείς μπροστά σε “ευνοϊκές συνθήκες” που θα σε βοηθήσουν να αποδράσεις από το δωμάτιο μέσα σε 20 λεπτά.                

Πιστεύεις ότι το ‘χεις; 

BY :  The Lock Escape Games

WHERE : 1ος όροφος – αίθουσες workshops

WHEN : 14:45 – 16:15 Lunch Break και

                      17:30 – 18:15 Last Break

 Defend yourself

Τυχαία γεγονότα σε κάνουν να παίρνεις σημαντικές αποφάσεις για τον εαυτό σου. Μία από αυτές είναι και να μάθεις να προστατεύεσαι όταν βρεθείς σε κίνδυνο.  Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαίδευσης Τεχνών Αυτοάμυνας  (Π.Ο.Ε.Τ.Α.) ιδρύθηκε με σκοπό την μετάδοση της γνώσης και των αξιών της αυτοάμυνας και δημιουργήθηκε για να ενώσει όλους τους οργανισμούς, τους συλλόγους και τις σχολές που προωθούν την αυτοάμυνα, ανεξαρτήτως στυλ και συστήματος που ακολουθεί ο καθένας σε μια ατμόσφαιρα αμοιβαίου σεβασμού και αποδοτικής συνεργασίας.

Η Π.Ο.Ε.Τ.Α. θα σε εντάξει στη φιλοσοφία της αυτοάμυνας, δείχνοντας σου τεχνικές και τρόπους προστασίας σε περίπτωση κινδύνου.                                                                                

BY : Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαίδευσης Τεχνών Αυτοάμυνας – Π.Ο.Ε.Τ.Α.

WHERE : 1ος όροφος- αίθουσες workshops

WHEN : 12:30 – 13:30  – Coffee Break

 The Art of Origami

To origami είναι η καλλιτεχνία διπλώματος χαρτιού, ενώ απαγορεύεται το κόψιμο του που πηγάζει από τη φιλοσοφία των Ιαπώνων. Πέρα από τη τέχνη έχει ευρεία εφαρμογή σε τομείς όπως τα μαθηματικά, η αρχιτεκτονική και η ιατρική και την καθημερινότητα μας.

Η Μυρτώ Δημητρίου, κάτοχος δύο ρεκορ Γκινες στην κατασκευή origami, με έργα στο μουσείο origami του Τόκυο θα μοιραστεί μαζί με τους συμμετέχοντες τα μυστικά της ιαπωνικής αυτής εικαστικής τέχνης. Ακολουθώντας τις οδηγίες της θα δημιουργήσετε σχέδια origami, τα οποία θα πάρετε μαζί σας ως αναμνηστικό.

BY : Μυρτώ Δημητρίου

WHERE : 1ος όροφος-αίθουσες workshops

WHEN : 12:30 – 13:30  – Coffee Break

Μην αργείς! Κάνε την αίτησή σου τώρα με ένα κλικ εδώ:

https://docs.google.com/forms/d/1EQFC-v6nS2oZgfiNAY4T-gfShLXFZnXClCJffYkRstM/edit?fbclid=IwAR3U0WNoboU5SwRfeM1Mf8Ooj_F_ugktiqzQxiLC7S_hUdq40bn6KZ9_Rpw

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *