Where to next?

Εσύ έχεις ετοιμάσει τις βαλίτσες σου;

Μετά την εξεταστική, προφανώς και θα κανονίσουμε μία απόδραση για να αποφορτιστούμε από την πίεση και το διάβασμα. Όλοι θυμόμαστε το πρώτο ταξίδι που κάναμε με τους φίλους μας! Προσωπικά, το πρώτο ταξίδι που έκανα χωρίς τους γονείς μου ήταν το καλοκαίρι που τελείωσα το σχολείο και πραγματικά ήταν η αρχή για το κεφάλαιο της ζωής μου με τίτλο «Ταξίδια».

Είμαι υπέρ στο να αποταμιεύουμε χρήματα ώστε να πάμε μια εκδρομή με φίλους παρά να τα σπαταλήσουμε σε διάφορα ακριβά υλικά αγαθά. Δικαίως λένε πως το ταξίδι είναι το μόνο πράγμα που αγοράζεις και σε κάνει ουσιαστικά πλουσιότερο! Μέσα απ’ αυτό μπορούμε πραγματικά να αναγεννηθούμε και να ανακαλύψουμε καινούργιες κουλτούρες και πολιτισμούς. Πλέον υπάρχουν οικονομικές λύσεις για να ταξιδέψει κάποιος σε φανταστικούς προορισμούς, οπότε τέλος οι δικαιολογίες.

Σήμερα θα ήθελα περισσότερο να σταθώ στο κομμάτι των αναμνήσεων. Πολλές φορές, μπορεί να ταλαιπωρηθούμε σε κάποιο ταξίδι λόγω του κακού καιρού ή της διαμονής. Αυτό φυσικά δεν μπορεί να αναιρέσει το γεγονός πως μέσα από αυτή την εμπειρία δημιουργούμε αναμνήσεις που θα κρατήσουν μια ζωή.

Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να το πάρουμε απόφαση!

 Ξεκίνα λοιπόν να ψάχνεις προορισμούς που θα σου προσφέρουν αυτό που ψάχνεις. Αν είσαι περιπετειώδης θα μπορούσες να οργανώσεις ένα road trip με την παρέα σου. Αν πάλι θες κάτι χαλαρό, το Παρίσι ή η Βιέννη είναι προορισμοί που μπορούν να σου χαρίσουν όμορφες εικόνες από αναγεννησιακά κτήρια και μουσεία γεμάτα αριστουργήματα. Πάρε στυλό και χαρτί και ξεκίνα να σημειώνεις το δικό σου πλάνο διακοπών. Μάζεψε τους φίλους σου και οργανωθείτε!

Στόχος είναι να φτιάξεις ένα πρόγραμμα για να ξέρεις κάθε μέρα στο ταξίδι σου που πρέπει να πας. Ο χρόνος είναι πολύτιμος, καθώς θες να εκμεταλλευτείς το κάθε λεπτό (και με το δίκιο σου!). Αν είσαι και τύπος που του αρέσει η φωτογραφία, όπως εγώ, μπορείς να κανονίσεις μία εκδρομή στην φύση και να φτιάξεις ένα άλμπουμ φωτογραφιών. Υπάρχουν χιλιάδες τρόποι και ιδέες που μπορείς να εφαρμόσεις.

Προσωπικά το καλύτερο ταξίδι που έχω πάει μέχρι τώρα ήταν στο Λονδίνο. Ήταν αρχές Αυγούστου και ο καιρός ήταν ευνοϊκός στο να περιτριγυρίσω και να εξερευνήσω την πόλη. Ενθουσιάστηκα με τους γρήγορους ρυθμούς και την διαφορετική κουλτούρα που είδα. Ήταν μία όμορφη εμπειρία που κράτησε για μια εβδομάδα. Δυστυχώς, τα καλά πράγματα κρατάνε λίγο. Όταν επέστρεψα, έπιασα τον εαυτό μου να θέλει να καταγράψει όλα όσα είδε σε ένα σημειωματάριο, το οποίο και διακόσμησα με τις αντίστοιχες φωτογραφίες. Ένα προσωπικό σημειωματάριο αφιερωμένο στις δικές σου αποδράσεις και στο οποίο θα αναφέρεις τα καλύτερα σημεία του ταξιδιού, είναι η καλύτερη ιδέα για να “κρατήσεις ζωντανές” τις αναμνήσεις σου.

Γι’ αυτό, λοιπόν, μη διστάζεις!

 Ξεκίνα να οργανώνεις το επόμενο ταξίδι σου και ζήσε καινούργιες εμπειρίες μαζί με αγαπημένα πρόσωπα! Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να ανακαλύπτεις τον κόσμο και να καταλαβαίνεις καλύτερα τους ανθρώπους γύρω σου. Άλλωστε όταν μεγαλώσεις τι νομίζεις θα θυμάσαι περισσότερο; Εκείνη την ακριβή τσάντα που αγόρασες κάποτε ή τα εισιτήρια που έκλεισες για μια καινούργια χώρα;.

 “Wherever you go, becomes a part of you somehow.”

#TEDxAUAthens #travelling

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *